Tillbaka till alla evenemang

Kammarmusikklubben Krinolin: Amelia Jakobsson & Johan Ullén

  • Grand Malmö 17 Monbijougatan Skåne län, 211 53 Sweden (se karta)
Amelia Jakobsson & Johan Ullén

Amelia Jakobsson & Johan Ullén

Under kvällens högromantiska program får vi höra Richard Strauss Vier Letzte Lieder - musik blir inte vackrare! I sällskap av ytterligare två kompositörer som tänjde gränser och bröt mot konventioner bjuder denna konsert in till en känslosam, intensiv resa: Alban Bergs intelligenta utmanande tonspråk vägs upp av Alma Mahlers kaxigt sensuella och mästerligt komponerade Lieder.

Malmöbördiga sopranen Amelia Jakobsson har lyckats med konststycket att etablera sig både som en framstående cellist och sopran. Efter sina cellostudier, med masterexamen från McGill University i Montreal och solistexamen från Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, studerade hon sång vid Operahögskolan i Stockholm under lärare som Anna Larsson, Kerstin Meyer och Edda Moser.

Amelia har framträtt på scener som Algiers opera och Vattnäs Konsertlada, och samarbetat med dirigenter som Eva Ollikainen, Stefan Solyom, Patrik Ringborg och Mats Rondin.

Johan Ullén är född i Stockholm. Han studerade piano och komposition på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och Sibelius-Akademin i Helsingfors.

År 2000 utsågs Johan Ullén, i egenskap av pianist, till "Artist in Residence" av Sveriges Radio P2. Han gjorde under denna tid ett stort antal inspelningar och direktsända konserter som sändes över hela Europa. Han har även framträtt som solist med flertalet svenska orkestrar och gjort konserter i Europa, USA och Sydamerika.

Varmt välkomna till Krinolins säsongspremiär!

NÄR? Tisdag 19 oktober kl. 21:00
VAR? Grand Malmö, Monbijougatan 17 i Malmö
INTRÄDE? Fritt inträde före kl. 20:30, därefter 100 kr för ordinarie och 50 kr för studenter.

Krinolin drivs i samarbete med Grand Malmö och Musik i Syd, med stöd av Malmö Stad, Kulturrådet, Helge Ax:son Johnsons stiftelse och Crafoordska stiftelsen.

Föregående
Föregående
16 oktober

DJ Disco Freaks

Nästa
Nästa
21 oktober

Klubb Tondöv. Vardagsrumskaraoke – nu på lokal!